Thursday, October 23, 2008

23. oktoober

Kätte on jõudnud päev, kui olen olnud siin juba 6 päeva. Ei ole aega leidnud, et siia kirjutada vahepeal. Eile tulime Pesaga Linna tagasi, Elame kolm päeva Kings Crossi Backpackerites. Siin on suht lame elamine, odav aga lame. Uksepeal natuke haiseb inimvedeliku järgi, mida eritatakse, kui on palju joodud. Voodipesu on kummaline – mitte kõige hügieenilisem. Aga saab hakkama, ei ole muret, kaks ööd veel.

Mis me siis veel teinud oleme vahepeal. Käisime kohvikutes kohvi joomas, kohtusime saksa tüdrukuga, käisime sadamas, koaalapargis ning ehk leidsime ka töö, mille jaoks täna tegime RSA kursuse.

Koaalapargis oli vahva. Ilmake oli jahedavõitu, kuid saime ilusti hakkama. Pilet oli 19. dollarit. Kui olete näinud, et koaalad on sellised vahvad ja lahedad loomad, siis ma ei teagi, kas te tahate neid päriselt näha. Nad magavad päevast 18-22 tundi. Siis kui nad ärkavad, on nad väga unised ja silmad kummalised. Nad ei joo vett, vaid saavad kõik, mis neil vaja lehtedest, mida nad söövad. Armsad on nad küll. Saime neid paitada ning pilti teha.

Edasi läksime Kängurude juurde – nemad on küll vinged vennad. Saime neid kallistada ja silitada. Elavad seal pargis üpriski vabalt. Nad on tõesti vinged. Seal elasid veel ilusad oranžid koerad, kakaduud, teised loomad, paabulinnud, teised linnud, nahkhiired jne. Vaatasime ka lamba nülgimist, vägagi vägivaldne ja valus toiming. Ebamugav. Kuid värskelt nülitud vill on selline mõnus õline, mida saab kasutada näiteks käe naha pehmendamiseks.

Täna ärkasin vara, pool 8 on minu jaoks vara... Tegelikult pidime minema RSA kursusele, kus õpetati meid serveerima alkoholi, kuidas? miks? kellele? See avam silmad alkoholitarbimise seaduste kohta Austraalias. Peamine Asi on see, et kui sa teenindad, või müüd tõsisemalt purjus inimesele alkoholi, kas baaris või mujal, võid saada trahvi kuni 11,000$, see on päris suur raha. Ning trahvi saab ka koha omanik ning ka tarbija, kuid ma ei tea, kas ka sama palju. Kui sa näed, et klient on purjus, võid alati keelduda teda teenindamast, pead ta ära saatma, kui ei taha minna, siis kutsu talle politsei järgi. Suhteliselt karm värk selle koha pealt. Kuid ma olen selle poolt. Ei ole mõtet purjus inimesele veel alkoholi juurde anda. I have to ask you to leave.

Peale seda läksime sööma kuhugile kohta, kust saime tasuta söögi, kuid pidime selle jaoks vaid ühe õlu ostma. Ma valisin Guinnessi, mis ei olnud eriti hea. Söök oli ka nii nagu ikka odavad söögid on – mõnus suutäis tasuta sööki. Kuid külmkapis on veel mingid saiakesed tänase kuupäevaga, mis odavalt eila Coles-ist (Austraalia üks Maksimarket) ostsime.

Loodetavasti saab nv ilusti tööle. Siis saab ka ehk jooksma jälle hakata.

0 comments: