Thursday, March 12, 2009

Lumepuudutus (11.03)

Niisiis, täna jällegi ilm, mille kohta ütleksin, Halb suusailm. Umbes 13 kraadi sooja. Hommikul äratan Pesa ülesse ja ütlen, et toome rattad ja põrutame mäkke. No ok. Lähme. Alguses peaks muretsema kindad. Otsisime mitu aega, ning leidsin omale kindad. Ostsin ära peale hommikusööki, mille sõin kusagil peatänava restoranis. Ja siis liikusime spordipoodi, kust laenasime päevaks mägirattad. Meie plaan just sinna mäkke sõita oli laenajatele üllatuseks, sest sinna tavaliselt ei sõideta. Meie tahtsime ja saime. Mõnusad täis-vedrustusega rattad. Nendega kihutasime peale riietevahetust mäe poole. Juba sinnasõit oli omaette tegu. Jõudsin tegelikult

 end veidi ära väsitada. Kuid mu jookupõhi andis mulle suure eelise. Mööda järveäärt sõites ja natuke ka suure tee pealt ja olemegi mäe jalamil. Hakkame siis ülesse poole end vedama. Oi see ei ole midagi nii lihtne, isegi kui uhked rattad keha all. Niisiis peaaegu et terve tee ülesse kõndisime ratas käekõrval. Umbes 3 ja pool tundi. Aga kui hakkasime juba tipu poole jõudma jõudis ka lumi lähemale. Lume katsumine oli tänase päeva eesmärk. Kui me ei leppinud selle vähesega. Seega venitasime külma tuulega ja lumesajuga kõrgemale. Kuid päris tippu me ei jõudnud, sest oli liialt külm ja raske. Ning üks autojuht ütles, et seal nurga taga läheb lumi nii paksuks, et ta ei saanud isegi autoga edasi. Seega tegime sõbrapilti ja pöörasime esiratta tagasipoole. Allamäkke on ikka nii vinge sõita. Kogutee oli tagapidur natuke töös. See sellepärast, et hoog läks liialt suureks. Ei pidanudki väntama. Nii me kihutasime alla vähem kui tunni ajaga. Vahepeal vaatasime ilma ja mägesid. Seal üleval oli tõeliselt vahva. Ilm nagu eestis, lumine ja külm. Ning peamine, et saime lund katsuda ja tänase päeva missioon on täidetud.

Hiljem kui tagasi lodgei jõudsime olima nii väsinud, et jõudsime veel minna „The World Bar“-i See on kuulus oma kokteilide pärast, mida nad serveerivad teekannus. See on suhteliselt naljakas, sest õhtu jooksul näed umbes 50 erinevat inimest tantsuplatsil või kusagil istumas teekann käes ning joob sealt jooki. Jube vahva.

Kui sa tunned et oled surmväsinud, siis sa jõuad veel samapalju, kui sa juba käinud oled.

1 comments:

merilinj said...

Rööm, puhas rööm Sinu pihta:)